De meeste professionals die we spreken begrijpen de dringende behoefte van consumenten aan inzichten in de luchtkwaliteit, maar af en toe horen we dat luchtkwaliteit geen prioriteit is voor de roadmap. Deze reactie verbaast ons altijd omdat de vraag naar en behoefte aan informatie over luchtkwaliteit nog nooit zo groot is geweest. Indien niet nu, wanneer dan wel?!
Ongezonde lucht is een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid. Overal en altijd!
Elke dag wijst nieuw bewijsmateriaal op de enorme gezondheids- en kostenlast van luchtverontreiniging voor samenlevingen over de hele wereld.
Meer dan 91% van de wereld leeft in gebieden waar de luchtvervuiling de veilige WHO-limieten overschrijdt. Luchtvervuiling kan ook bijna elk orgaan van ons lichaam beschadigen .
Luchtvervuiling komt neer op ongeveer $ 2,9 biljoen per jaar – ongeveer 3,3% van het wereldwijde BBP.
Bosbranden worden langer en ernstiger – ondertussen toont nieuw onderzoek aan dat fijnstofvervuiling door natuurbrandrook tot 10 keer schadelijker is dan die van auto’s.
Er is vastgesteld dat langdurige blootstelling aan luchtverontreiniging de ernst van COVID-19 beïnvloedt . Slechte ventilatie kan een rol spelen bij de overdracht.
In 2020 werd de 9-jarige Ella Kissi-Debrah ‘s werelds eerste persoon met luchtvervuiling als doodsoorzaak.
Onderzoek schat de productiviteitsverliezen veroorzaakt door ongezonde gebouwen alleen al in de VS op $ 20- $ 70 miljard per jaar.
Luchtkwaliteit is een prioriteit voor mensen, bedrijven (ook voor u)
Extreme klimaatgebeurtenissen en groeiend milieuactivisme hebben de afgelopen jaren meer aandacht getrokken voor luchtverontreiniging. In 2020 brachten nationale lockdowns het schril contrast tussen ‘schone lucht’ en ‘business as usual’ voor stadsbewoners naar voren.
Groei van ‘Luchtkwaliteit’ Gerelateerde nieuwsartikelen die in de loop der jaren zijn gepubliceerd
De grafiek is gebaseerd op onze analyse van Google “In het nieuws” -artikelresultaten binnen deze tijdsbestekken
De Amerikaanse markt voor luchtreinigers werd in 2020 gewaardeerd op meer dan $ 1,0 miljard dollar en kende vorig jaar een enorme groei (57%!) . De markt zal naar verwachting groeicijfers met dubbele cijfers laten zien in de komende twee jaar.
Anti-vervuilingsactivisme neemt toe: Londense tieners hebben verkeersborden door de hoofdstad geïnstalleerd om de gevaren van luchtvervuiling voor hun buren te benadrukken.
Luchtvervuiling beïnvloedt het consumentengedrag: een op China gericht onderzoek uit 2020 concludeerde dat “luchtvervuiling de angst en ergernis van de consument vergroot, wat achtereenvolgens het online aankoopgedrag van consumenten bevordert, omdat ze het consumptiegedrag buitenshuis verminderen of zelfs vermijden.
Luchtkwaliteit is een prioriteit voor bedrijven zoals het uwe
Bedrijven zijn al wakker geworden met de vraag naar milieu-intelligentie – en velen maken nu al gebruik van deze informatie om hun klanten te verrassen en op te vallen. Wacht te lang, en je komt gewoon te laat.
Smart Home & Indoor Air
Producenten van IAQ-producten gebruiken gegevens over de luchtkwaliteit om vervuiling zichtbaar te maken en waarde te bieden, zowel buiten hun apparaten als buitenshuis. Toonaangevende merken die dit al doen, zijn: Aldes, Blueair, Siemens, Delos & Airthings.
Gezondheidszorg
Producenten van digitale gezondheidsapparatuur, behandelaars en farmaceutische bedrijven gebruiken inzichten in de luchtkwaliteit om de betrokkenheid van patiënten te vergroten, onderzoek te doen, telezorg te verbeteren, zelfmanagement van ziekten te verbeteren en de therapietrouw te stimuleren. Toonaangevende gezondheidsmerken die dit al doen, zijn: AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, ALK, my mhealth & Propeller Health.
Slimme mobiliteit en vrije tijd
Slimme mobiliteits- en automerken gebruiken milieugegevens om mensen te helpen luchtvervuiling te ontwijken terwijl ze onderweg zijn, en kiezen waar en wanneer de beste plek is om te wandelen.
Weer-apps
Toonaangevende weerproviders, waaronder Apple en Verizon, geven hun gebruikers hyperlokale, realtime luchtkwaliteitsinformatie.
Luchtkwaliteit wordt snel een prioriteit voor regeringen en regelgevende instanties
Omdat de pandemie heeft bijgedragen aan het naar voren brengen van andere kostbare volksgezondheidsproblemen, zoals luchtvervuiling en seizoensgebonden allergie. Als gevolg hiervan leggen overheden en regelgevende instanties nu al meer nadruk op het bouwen van gezondheids- en ventilatiemanagementsystemen.
De Duitse regering kondigde € 500 miljoen (£ 452 miljoen; $ 488 miljoen) aan om ventilatiesystemen in openbare gebouwen te verbeteren om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.
In 2020 kondigde de VN ‘s werelds eerste’ Internationale dag van schone lucht voor blauwe luchten ‘aan – bedoeld om het publiek bewust te maken van de luchtkwaliteit en oplossingen te bieden.
Het International WELL Building Institute heeft een nieuwe norm ontwikkeld, de WELL Health-Safety Rating, een wetenschappelijk onderbouwde certificering om aan te tonen dat een gebouw er alles aan doet om de bewoners veilig te houden.
In 2020 zullen toonaangevende Britse steden Clean Air Zones implementeren en het land is van plan om de verkoop van nieuwe diesel- en benzineauto’s tegen 2040 te verbieden .
In januari 2020 kondigde het burgemeesterskantoor van New York City hun nieuwe ‘ CityScanner’ -pilot aan, waarbij voertuigen van stadsvloot zoals politieauto’s, brandweerauto’s en bussen zouden worden gebruikt als luchtkwaliteitsmonitors
Wat houdt je tegen?
Als luchtkwaliteit geen prioriteit is in uw roadmap, waarom niet? Wat vertraagt het? Misschien kunnen we u helpen bij het oplossen van enkele wegversperringen. Dit is het moment om in actie te komen.
Luchtkwaliteit brengt op voor uw bedrijf, en veel ook. Neem contact op voor een verhelderend gesprek.